6 tips om de kerst zo gezond en fit mogelijk door te komen!

 

 1. Focus vooral op de groentes en het magere vlees.
  Door de vezels van de groentes en het eiwit van het magere vlees, denk hierbij aan kip- of kalkoenfilet, ben je sneller verzadigd. En deze gerechten zijn ook nog eens calorie-arm!
 2. Probeer genoeg te drinken!
  En dan niet een halve fles rode wijn! Kies ervoor om genoeg thee of water te drinken en minder alcohol. Vaak is het moeilijk om een honger- en dorstgevoel van elkaar te onderscheiden en eet je meer, terwijl je eigenlijk dorst hebt! Door meer water en thee te drinken ga je dus minder eten en krijg je minder calorieën binnen.

 

 1. Eet je kerstdiner rustig op en probeer van elke hap te genieten!
  Je voelt je sneller verzadigd als je rustiger eet, omdat je na ongeveer 20 minuten pas een verzadigheidsgevoel krijgt. Het is dan wel belangrijk om ook echt te stoppen als je ‘vol’ zit. Als je rustiger en bewuster eet, zal je uiteindelijk minder eten van het kerstdiner en er meer van genieten, een win-win!

 

 1. Probeer gezonde tussendoortjes te maken in plaats van gefrituurde borrelhapjes!
  Zo vervang je de vette, calorierijke snacks door lekkere, luchtige en calorie-arme snacks. Maak bijvoorbeeld een groente-dip met hummus, of zoete-aardappel frietjes. In ons volgende artikel kun je meer recepten vinden met o.a. lekkere, calorie-arme hapjes.

 

 1. Eet een dagje plantaardig!
  Door plantaardig te eten, eet je minder calorieën en waarschijnlijk een stuk gezonder. Als je de dag na het kerstdiner plantaardig eet, kun je ook nog eens een beetje compenseren!
  Ontbijt bijvoorbeeld met fruit, neem voor de lunch een salade of eet ‘s avonds soep.
  Je kunt er zelfs voor kiezen om plantaardig te ontbijten & lunchen met kerst!

 

 1. Maak een heerlijke kerstwandeling of kerstrun!
  Ga lekker naar buiten om te sporten tijdens de kerstdagen, en wie weet krijg je je partner/familie wel zo gek om mee te gaan. En wees eens eerlijk, wat is er nu fijner dan een kerstdiner na een mooie winterwandeling!